loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Gocar Endurance

Afgelopen week was het weer zover, de Gocar Endurance Cup die jaarlijks door het team van Gocar georganiseerd wordt. Dit jaar was het de 6de editie die plaats vond bij "Inkart" in Puurs. Voor Ellicars was het de 2de keer dat we deelnamen aan deze Gocar Endurance Cup. 


Vorig jaar mocht Ellicars een eerste keer deelnemen samen met Autostad Leuven. Toen werden we knap 7de van de 17 deelnemers. Dit jaar kregen we een kans om beter te doen. De Gocar Endurance Cup is een uithoudingsrace van 120 minuten waar alle teams eerst 20 minuten kwalificatie mogen rijden. De beste tijd is de beste startplaats. Er stond dus veel op het spel. Samen met Amy & Gregory van Volvo Sterckx bespraken we de tactiek. Team Ellicars mocht de eerste 10 minuten van de kwalificatie rijden. 


Inkart Puurs heeft een circuit van 1 km lang, waar je zowel buiten als binnen kan karten. Laat het nu net die dag zijn waar de weergoden niet goed gezind waren. Regenval zorgde ervoor dat zowel buiten, als binnen het goed opletten was en het met momenten meer driften werd dan karten. Van zodra de eerste 10 minuten van de kwalificatie erop zaten, stonden we op een 5de plaats. Het was tijd voor Volvo Sterckx om ons nog hoger te plaatsen. Gregory haalde alles uit de kast, maar door de regenval was het indoor karten een glijbaan geworden. Geen enkel team kon zijn tijd verbeteren waardoor we als 5de mochten starten. 


Klokslag 20u, de start van Gocar Endurance 2022 waarin Team Ellicars als eerste aan slag ging. Het doel was om enkele ronde onze positie vast te houden. Na een moeizame start bleek dit een uitdaging, want we schoven (letterlijk) van plaats 5 naar plaats 7. Het was zoeken naar grip, welke bocht op de beste manier aansnijden zodat de grip optimaal bleef. Na 1 ronde maakte het Team van Ellicars al enkele plaatsen goed. 


De eerste wissel naderde en het team van Ellicars had zich opgetrokken naar een 2de plaats. Hoe langer het team reed, hoe beter we aanvoelde waar de kart het meeste grip had, en waar we beter het gas loslieten. De eerste 30 minuten waren een feit. De eerste wissel nam plaats. Het team van Ellicars wisselde af.


Het bleef zoeken naar grip, vooral door de uitzonderlijke regenval werd het binnen een ware glijbaan. Remmen, of toch even de gas aanraken maakte soms enkele seconde verschil, en laat het nu net daar om draaien in de kart wereld.


De 2de snit werd na een uur afgewerkt, waarin we nog steeds een mooie 2de plaats hadden kunnen aanhouden. Team Volvo Sterckx was aan de beurt, met eerst Amy die zijn regenpak aan had gedaan. Door de 2de wissel schoven we enkele plaatsen achteruit. Zowel Saga Piret als Iris Autocenter kwamen opzetten en veroverde een 2de en 3de plaats. Team Ellicars - Volvo Sterckx schoof naar een 4de plaats. Na 1u 20 in de race werd er een verwittiging gegeven voor Saga Piret & Iris Autocenter. Beide hadden nog maar 1 stop gemaakt en tijdens de Gocar Endurance Cup was elk team verplicht om 3 stops te maken. Dit verklaarde dan ook onze 4de positie. 


1u30 verder, onze laatste rijder was aan de beurt. Gregory zette een feilloze sessie neer, en zorgde terug voor een 2de plaats. De andere teams diende nog 2 stops uit te voeren waardoor we op 20 minuten van het einde zeker waren van een 2de plaats. 


Op het podium stonden 4 flessen per team klaar samen met de beker. Regi zou trots op ons geweest zijn, want ook wij mochten Champagne spuiten en met resultaat. Via deze weg willen wij Gocar bedanken voor de uitnodiging en hopen we volgend jaar opnieuw van de partij te mogen zijn. 

Morgen Internet - Zorgeloos website